A HACCP és más előírások mellett a hatékony és profi munkavégzés is megköveteli a professzionális edényzetet.
A legtöbb fazék és lábas rozsdamentes acélból készül, míg a serpenyők szénacélból. Ezek a professzionális edények hosszú távon is kibírják a folyamatos használatot, minőségük csak nagyon hosszú használat után kezd csökkenni. Kialakításuk és strapabírásuk is ipari, éttermi körülményekhez készül.
Felhasználási mód szerint kapható Billenő serpenyő, gofri sütő, grillcsirke sütő, gyros sütő, hot -dog sütő, kontaktgrill, kürtöskalács sütő, lángos sütő, lapsütő, mikrohullámú sütő (mikró sütő), olajsütő (fritu), palacsinta sütő, rostlap.
Az éttermi konyhák számára készülő különböző kiegészítők, kések, konyhai eszközök, vágódeszkák, sütőlemezek is mind starpabíró, ipari minőségű felszerelések.
Ide tartoznak az egyszer használatos, vagy eldobható eszközök, tárolók, tasakok is, amik nagy mennyiségben olcsó áron beszerezhetőek - használatuk értékes munkát és időt takarít meg.