A vendéglátás terén az ital készítés és eladás talán még nagyobb tételt jelent mint az ételkészítés
A kávénak hatalmas a kultúrája, a legtöbb étkezés után kávét is fogyasztanak az éttermekben, azonban a kávézók fő kínálata maga a kávé. Vendéglátási célra professzionális gépet kell választanunk, amik egyszerűen (akár egy gombnyomásra) készítik el a különböző kávékülönlegességeket.
Az ilyen bárgépek nagyban különböznek az egyszerű otthoni kávéfőzőktől, bár áruk is jóval magasabb, sokkal nagyobb teljesítményt biztosítanak és a minőségük is kiváló.
Kávégépet bérelni is lehet rendezvényekre, vagy hosszabb távon is anyagi megfontolásból, hiszen ebben az esetben az üzemeltető biztosítja a szervizelést és a karbantartást.
A különböző ital melegentartók és forró csokoládék gépek is remek melegital készítő gépek a bárok és éttermek számára.